Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σπιτικός ζωμός λαχανικών.


 Φυσικός ζωμός λαχανικών, όχι από το ράφι του σούπερ μάρκετ, αλλά από τα χεράκια σας φτιαγμένος. 
Αξίζει ν' αφιερώσετε λίγο χρόνο για να φτιάξετε σπιτικό ζωμό λαχανικών.
Εκμεταλλευτείτε τα λαχανικά της εποχής, όπως κρεμμύδια, καρότα, κόκκινες πιπεριές, σέλινο, μαϊντανό, άνιθο και ότι άλλο θέλετε.
 
Βράστε τα σε μπόλικο νερό, προσθέστε αλάτι και πιπέρι. 
 Όταν μαλακώσουν, πολτοποιήστε είτε με το ειδικό μηχάνημα ή στο μούλτι και αφήστε 4-5 λεπτά ακόμη στη φωτιά. 
Όταν παγώσει ο ζωμός αποθηκεύστε τον σε σακκουλάκια ή παγοθήκες.
Θα έχετε για τον χειμώνα έτοιμο ζωμό, που θα δίνει άλλη νοστιμιά στο φαγητό και θα θυμίζει τη φρεσκάδα του καλοκαιριού.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου