Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Πιτ(σ)ούλα


Αυτή η πιτ(σ)ούλα είναι καταπληκτική. Την έφτιαξε η μαμά μου το καλοκαίρι, ενώ είχαμε παραγγείλει πίτσες, και καταλήξαμε να τη βάλουμε να φτιάξει και δεύτερη, ενώ οι πίτσες έμειναν ανέγγειχτες.

Τα υλικά; Ό,τι έχετε ευχαρίστηση. Ζαμπόν, γαλοπούλα, μπέικον, παριζάκι και διάφορα τυριά, ακόμα και φέτα. Αν σας έχουν περισσέψει αλλαντικά και τυριά και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε, κόψτε τα σε μικρά κομματάκια και κρατήστε τα. Μία σαλτσούλα στα γρήγορα: ντομάτα, ρίγανη, πιπέρι, αλάτι (ελάχιστο εώς καθόλου), λαδάκι και του πάει πάρα πολύ το σκόρδο, είτε σκόνη είτε φρέσκο. Εγώ βάζω και πιπεριές, που τις λατρεύω.
Κι όλα αυτά ένα καλό ανακάτεμα να βραχούν τα κομματάκια με τη σάλτσα.

Αγοράζετε από το μάρκετ σφολιάτα, συνήθως υπάρχουν δύο φύλλα μέσα στη συσκευασία. Στρώνετε το ένα σε λαδόκολλα, τουμπάρετε όλα τα υλικά και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο προσέχοντας να το κλείσετε καλά στις άκρες. Δίπλωμα με τα χέρια ή το κόλπο με το πιρουνάκι, όπως στα τυροπιτάκια. Βλέπετε πως είναι στις άκρες;


Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Θα καταλάβετε πότε είναι έτοιμο γιατί θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι! Σας εγγυώμαι δε θα μείνει ψίχουλο μόλις το βγάλατε από το φούρνο. Προσοχή μόνο να κρυώσει λίγο, γιατί ζεματάει!

Υπέροχος μπυρομεζές, αλλά και κολατσιό για παιδιά και μεγάλους. Για περισσότερες πληροφορίες, ρωτήστε μας. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου