Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Κορμός σοκολάτας και μια ιστορία από τα παλιά..

Ότι έχει κρυώσει κι έκοψα φετούλες για να δοκιμάσω το αριστούρ...wait for it...γημααααα! Το έφτιαξα σήμερα το μεσημέρι χωρίς συνταγή, απ'όσα θυμόμουν από τα τόσα χρόνια που το φτιάχνω. Για να καταλάβετε πόσο κορυφαίο -και συνάμα πανεύκολο- γλυκό είναι, θα σας πω μια σύντομη ιστορία από τα παλιά, πολύ παλιά (αναλογικά για τα δικά μου χρόνια τουλάχιστον).

Αυτό το γλυκάκι το έφτιαχνα στο camping που παραθερίζαμε οικογενειακώς. Σχεδόν καθημερινά, καθώς κάθε βράδυ μαζευόμασταν και το τσακίζαμε! Μάλιστα ένας παιδικό μου φίλος, ο Βαγγέλης, μου ζητούσε να έχω συνεχώς απόθεμα στην κατάψυξη και να δώσω τη συνταγή στη γιαγιά του. Τόσο πολύ του άρεσε. Ήμουν γύρω στα 13-14 τότε. Κάπου τόσο κι ο Βαγγέλης. 
Ο Βαγγέλης ήταν ένα μαγκάκι από τον Κορυδαλλό, που τα καλοκαίρια έκανε διακοπές με τη γιαγιά του στο camping και δίδασκε στους υπόλοιπους την τέχνη της μπάλας, μιας και ήταν ποδοσφαιριστής. Κάναμε παρέα για περίπου 4 καλοκαίρια, ώσπου ένα βράδυ που το beach bar της περιοχής είχε party, βάλαμε σκοπό να κάνουμε σπαστικά πράγματα ο ένας στον άλλον. Το παιχνίδι τελείωσε όταν μου έσπασε στο κεφάλι ένα αυγό. Και 2:00 τα ξημερώματα στο camping ήταν λίγο δύσκολο να βρω ζεστό νερό για να κάνω μπάνιο, οπότε την έπεσα ξενερωμένη και πολύ μα πολύ βρώμικη! Α ναι, δεν ξαναμίλησα ποτέ στο Βαγγέλη από τότε.

Αλλά ας πάμε στο θέμα μας.  Συνταγούλα λοιπόν.
  • 2 κουβερτούρες
  • 1 κούπα γάλα
  • 2-3 κουταλιές ζάχαρη που μπορείτε να τις παραλείψετε κιόλας
  • 2 κουτιά μπισκότα petit beurre (πτιμπερ στα ελληνικά)  
  • 100 γρ. βιτάμ. Αν βάλετε soft, γίνεται πιο αφράτο. Αν βάλετε πλάκα, γίνεται πιο σκληρό.
And that's all. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πτιμπερ με Oreo ή Digestive. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, όπως φουντούκια, αμύγδαλα ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Για περισσότερες θερμίδες και υπερβολική δόση σοκολάτας, προσθέστε Caprice ή Maltesers.

Λιώνετε την κουβερτούρα με το βιτάμ σε μπεν-μαρί ή στα μικροκύματα. Σε ένα βαθύ και μεγάλο σκεύος βάζετε το γάλα με τη ζάχαρη και λίγο λίγο προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο σοκολατένιο μείγμα. Τέλος, προσθέτετε τα μπισκότα σπασμένα με τα χέρια σας και ανακατεύετε μέχρι να ρουφήξουν τη σοκολάτα.

Το στρώνετε είτε σε φόρμα, αλλά εγώ προτιμώ σε λαδόκολλα με αλουμινόχαρτο από γύρω για να γίνει σαν κορμός. Αν είναι πολύ ζεστό, μην το βάλετε κατευθείαν στην κατάψυξη. Πρέπει να το αφήσετε τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσει. Μετά το βγάζετε, κόβετε φετούλες και voi la. 




1 σχόλιο:

  1. Δεν χρειάζεται μπεν μαρί, αν έχεις τη φωτιά χαμηλή. Μπορείς να βάλεις και λίγο καφέ στιγμήε, για πιο δυνατή γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή