Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Cake με επικάλυψη πραλίνα - μπισκότο

Γρήγορα θα σας τα πω, γιατί γρήγορα γίνονται.

Βασική συνταγή για cake:

4 αυγά

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα
1 κούπα ηλιέλαιο
Κάτι λιγότερο από μία φαρίνα
1 βανίλια

Χτυπάμε τα τρία πρώτα μαζί, προσθέτουμε τη βανίλια και τη φαρίνα σιγά σιγά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. Οπωσδήποτε να κάνετε το τεστ με το μαχαίρι, είναι απαραίτητο.


Για την επικάλυψη πραλίνας λίγο έψαξα στο ίντερνετ και λίγο αυτοσχεδίασα: 

3-4 μεγάλες κουταλιές Merenda 
μισό κουτί μπισκότα πτι-μπερ αλεσμένα στο μούλτι
λίγη ζάχαρη άχνη 
100 γρ. βούτυρο 
λίγο γάλα, ας πούμε δύο γουλιές γιατί δεν το μέτρησα 
1-2 κουταλιές κακάο

Στρώνετε την επικάλυψη αφού έχει κρυώσει εντελώς το cake. Ειδικά αν θέλετε να κάνετε τη μαγκιά ενδιάμεσα. Εγώ το έβαλα για λίγο στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί και μετά το έβγαλα και το σκέπασα. Πάντα θα το κάνετε, διαφορετικά ξεραίνεται. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου