Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Τηγανίτες

Σας το γράφω απόψε για να έχετε το περιθώριο, να προμηθευτείτε τα υλικά. Μία συνταγή που την άκουσα από το "Μακεδονία TV" και τις ονόμασα τηγανίτες με σάλτσα μαρμελάδας.

Υλικά: 
150 ml αρριάνι, περίπου 1φλυτζάνα
1 αβγό
3 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
1 κ.γ γεμάτο μπέικιν
1 βανίλια
λίγο αλάτι
170 gr αλεύρι είναι περίπου 1 και 1/2 φλυτζάνα

Εκτέλεση
Aβγό, αρριάνι, αλάτι, βούτυρο, μπέικιν, βανίλια (όλα δηλαδή, εκτός από αλεύρι) τ' ανακατεύουμε και το αλεύρι το ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά ανακατεύοντας. Να γίνει ζύμη σφιχτή για να στέκεται στο κουτάλι. Πιο σφιχτή από το κέικ.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ρίχνουμε τις τηγανίτες με το κουτάλι. Προσέχουμε τη θερμοκρασία να είναι χαμηλή για να μη καίγονται απ' έξω και μέσα μένουν άψητες. Κοσκινίζουμε πάνω ζάχαρη άχνη ή τις τρώμε με σάλτσα μαρμελάδας ό,τι γεύση θέλετε. Αν η μαρμελάδα είναι ρευστή, την βάζουμε ως έχει. Διαφορετικά ζεσταίνουμε λίγο νερό σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα 2-3 κουταλιές μαρμελάδα. Την αφήνουμε να διαλυθεί και έτοιμη η σάλτσα μαρμελάδας. Καλή σας όρεξη.
Αν δεν έχετε αρριάνι, διαλύστε γιαούρτι με νερό και προσθέστε αλάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου