Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Σκόρδο, το μυρωδάτο.

Καλημέρα φίλοι μου.
Σήμερα θα φτιάξουμε πολτό σκόρδου για πολλούς λόγους.
  1. Έχεις έτοιμο σκόρδο, όταν το χρειάζεσαι.
  2. Δεν έχει την ενοχλητική μυρωδιά του σκόρδου.
  3. Επωφελείσαι από τα ωφέλιμα συστατικά του σκόρδου.
  4. Δεν χαλάνε τα σκόρδα κρεμασμένα στην αρμαθιά. ( το έχω πάθει).
  5. Δεν πιάνει χώρο.
  6. Γίνεται γρήγορα.
  7. Δίνει νοστιμιά στα φαγητά. 
  8. Δεν μυρίζουν τα χέρια.
Σας έπεισα; Λοιπόν, συνταγή Δρίσκα.

4 κεφάλια σκόρδου
1 κουταλάκι αλάτι
3-4 κ. σ. ελαιόλαδο.

Βράζουμε νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα σκόρδα (σε σκελίδες καλύτερα) και τα βράζουμε για 5-6 λεπτά. Αφήνουμε παγώνουν, τα καθαρίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μούλτι προσθέτοντας το λάδι και το αλάτι. Το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο σκεπάζοντας με ελαιόλαδο. Εγώ το κρατάω στο ψυγείο. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου