Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Cupcakes σοκολάτας με γέμιση τυρί κρέμα

Είμαι λάτρης των cupcakes. Αμερικανιές ή όχι, τα αγαπώ! Ουσιαστικά είναι ένα απλό cake που χωρίζεται σε μικρά φορμάκια και συνήθως στολίζεται με διάφορα toppings, ώστε να αποκτήσει αυτήν την γλυκύτατη -και ρομαντική κατ'εμέ- εμφάνιση.

Τα cupcakes επίσης τα προτιμώ ως κέρασμα σε γιορτή ή γενέθλια, μιας και δε μπαίνεις στη διαδικασία να κόψεις τούρτα ή να καθαρίζεις τα πιάτα από υπολείμματα.

Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μία από τις αγαπημένες μου συνταγές, την οποία έφτιαξα στα 30ά γενέθλια του καλού μου κι έγινε ανάρπαστη!

Υλικά για 20 cupcakes:

  • 1 κουτί τυρί κρέμα
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτί σταγόνες σοκολάτας (εγώ χρησιμοποίησα γάλακτος)
_____________________________________________________

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι
  • 1/4 κούπας ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κούπα νερό
  • 1/2 κούπα λάδι (εγώ έβαλα ηλιέλαιο)
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. βανίλια (2 βανίλιες είναι αρκετές)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπόλ ανακατέψτε τα 4 πρώτα υλικά. Προσθέστε και τις σταγόνες σοκολάτας και αφήστε στην άκρη. Έτοιμο το πρώτο μείγμα. Το ονομάζω μείγμα τυριού.
Σε άλλο σκεύος ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Έτοιμο και το δεύτερο. Το ονομάζω μείγμα cake.

(Κανονικά τα cupcakes ψήνονται μέσα σε χάρτινες θήκες, τις οποίες βάζουμε ΠΑΝΤΑ σε μεταλλική φόρμα για να μην ξεχυλίσει η ζύμη καθώς ψήνεται και να διατηρηθεί το σχήμα τους. Ωστόσο, εγώ προτιμώ να τα βάζω κατευθείαν σε βουτυρωμένη-αλευρωμένη μεταλλική φόρμα και να τα βάζω στις χάρτινες θήκες την ώρα που τα σερβίρω, ώστε να μη χρειάζεται να ξεκολλάει το χαρτάκι από το cake εκείνη τη στιγμή. Εσείς κάντε τα όπως σας αρέσουν καλύτερα.)

Τώρα έχουμε δύο επιλογές ανάλογα αν θέλουμε να στολίσουμε τα cupcake ή όχι.

Αν θέλουμε να τα στολίσουμε: γεμίζουμε με το μείγμα του cake κάθε φορμάκι μέχρι το 1/3 του. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο μείγμα τυριού μέχρι να φτάσει στο 1/2. Τέλος, ρίχνουμε άλλη μία κουταλιά από το μείγμα του cake. Αυτό το κάνουμε για να είναι πιο σταθερή η κορυφή του cupcake και να στολίσουμε χωρίς να φοβόμαστε μήπως θα διαλυθεί.

Αν δεν θέλουμε να τα στολίσουμε: γεμίζουμε απλά με το μείγμα του cake μέχρι τη μέση και ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα τυριού από πάνω. Το αποτέλεσμα γευστικά θα είναι το ίδιο.
Προσοχή! Ποτέ δεν γεμίζετε μέχρι πάνω τις θήκες γιατί θα φουσκώσει και θα ξεχυλίσει.

Ψήνουμε στους 175oC για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός φούρνου μέχρι να κρυώσουν λίγο, ώστε να ξεκολλήσουν πιο εύκολα από τη φόρμα.

Παρακάτω είναι μία διακόσμηση που έκανα σε Halloween party. Spooky! Χρησιμοποίησα τριμμένη ινδική καρύδα (εγώ το λέω ινδοκάρυδο) στη διακόσμηση και έδεσε πάρα πολύ ωραία με τη γεύση του cake. Περιμένω να δω και τα δικά σας, με ή χωρίς toppings! 




Graveyard decoration - διακόσμηση Νεκροταφείο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου